Головна Новини Фінал міського конкурсу "Козацькими стежинами"

Фінал міського конкурсу "Козацькими стежинами"

07.11.2011

3 листопада 2011 року на базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара відбувся фінал міського конкурсу серед учнівської молоді «Козацькими стежинами», який проводиться в рамках дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Українського козацтва. Його організатором є Херсонський будинок дитячої та юнацької творчості у співпраці з відділом краєзнавчих документів та бібліографії.
На заході були присутні почесні гості: начальник управління освіти Ніконов Ю.М., представники Херсонського обласного товариства Українського реєстрового козацтва: генерал-полковник Капленко Євген Анатолійович та заступник отамана Бойко Олег Миколайович.
Мандрівка команд в історію давню і близьку про славне козацтво розпочалась по різних станціях. Перша станція – представлення візитних карток кожною командою. Учасники підішли до цього дуже натхненно: хто українську пісню заспівав, хто танець станцював, хто гопак по-козацьки виконав.
Свої знання з історії козацтва підтверджували команди на другій станції «Форпости козацької слави». Учасники отримували карту Херсонської області, на якій цифрами позначено місця, пов’язані з героїчним минулим козацтва. Завдання команди – написати стару та сучасну назви об’єкту.
Обізнаність знавців з історії козацтва була продемонстрована під час проведення вікторини «Ведун». Питання були різноманітні: про козацькі страви, прислів’я та приказки, звичаї та обряди, козацьку термінологію.
Четверта станція, яка мала назву «Козак XXI ст.», - це конкурс учнівських презентацій. Кожна з команд на основі зібраних  під час пошукових експедицій матеріалів про життя  сучасних козаків на території Херсонщини  готувала заочну доповідь (презентацію) з вибраної теми: "Побут та козацькі звичаї"  або   "Місцями козацької слави".
Дуже цікавою була п’ята  секція - «Декоративно-ужиткова майстерність». Дітям було запропоновано зробити панно «Козацька легенда» або скарбничку домашнього побуту козаків (кухня, дозвілля, педагогіка, медицина). Представлені роботи дивували своїм креативом! Як вам козак-воїн з гарбуза, кінь з редьки, панно з насіння? Учасники захищали свої роботи, співаючи українські козацьки пісні або розповідаючи про козацькі звичаї.
В залі панувала дружня атмосфера, відчувався дух козацьких змагань, прагнення кожної з команд до перемоги. Вітаємо переможців!

Коментарі

Коментувати можуть тільки зареєстровані користувачі

Календар подій

12 3 4567
89101112 13 14
15161718192021
22232425262728
2930