Головна Новини Літературне чаювання з Віктором Михайловим (Вальдом)

Літературне чаювання з Віктором Михайловим (Вальдом)

15.12.2019 08:46

У рамках IV Південного фестивалю книги та читання «Книжковий Миколай» 14 грудня 2019 року відбулась творча зустріч з автором історичних романів Віктором Михайловим. Віктор Михайлов (літературний псевдонім – Віктор Вальд) – український письменник, лауреат міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова-2017»,  двічі переможець щорічного обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини» в номінації «Краще прозове видання», лауреат обласної літературної премії імені Миколи Куліша. Автор романів: трилогії «Палач», «Проклятие палача», «Месть палача», «Спарта», «Останній бій Урус-шайтана», «Меч Сагайдачного».
Під час літературного чаювання письменник  розповів, що зі школи захоплювався історією, відвідував краєзнавчий гурток, керівником якого був Август Вірлич. Свою першу книгу Віктор Михайлов написав про стародавню державу – Спарту. Над трилогією він працював декілька років та вважає себе знавцем із питання проведення смертної кари у середньовічному суспільстві. 
Визнання до автора прийшло з третьої спроби – у 2017 році за роман, присвячений українській історії, – «Останній бій Урус-шайтана» – на міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова» переміг, зібравши ціле ґроно нагород: першу премію та спеціальні відзнаки – «Золотий пістоль» від Андрія Кокотюхи (медаль за найкращий гостросюжетний роман) і особливу відзнаку від мусульманської спільноти України «Альраїд». Віктор Михайлов цю подію вважає найвидатнішою у своїй письменницькій діяльності. 
Письменник захоплено розповідав про цікаві факти з історії українського козацтва, які стали сюжетами його романів «Останній бій Урус-шайтана» та «Меч Сагайдачного». Своїми враженнями від прочитання цих книг поділилися шанувальники творчості Віктора Вальда.
Присутні дізналися, що зараз Віктор Михайлов працює над історичним романом «Отаман», в якому будуть зображені події громадянської війни 1917-1921 рр., що відбувалися на Херсонщині. Попереду у нього – літературний батл із письменниками-переможцями міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у 2014-2019 рр.  Шанувальники творчості Віктора Вальда побажали йому перемоги й з нетерпінням чекають виходу нового роману письменника.

Інші події ІV Південного фестивалю книги та читання «Книжковий Миколай»​

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18192021222324
25262728293031