Головна Новини Краєзнавчі webресурси на допомогу шкільним бібліотекам

Краєзнавчі webресурси на допомогу шкільним бібліотекам

28.05.2020 16:27

27 травня 2020 року відбувся обласний навчально-практичний вебінар з теми «Організація краєзнавчої роботи шкільних бібліотек з використанням тематичних ресурсів віддаленого доступу», ініціаторами якого виступили спеціалісти Херсонської академії неперервної освіти (ХАНО) та обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. Онлайн-навчання відбувалось на платформі Zoom та об’єднало понад п’ятдесят учасників – шкільних бібліотекарів.

В якості спікера була запрошена завідувачка відділу краєзнавства  обласної книгозбірні ім. Олеся Гончара Оксана Токовило, яка  під час свого виступу «Краєзнавчі ресурси Херсонської  ОУНБ ім. Олеся Гончара як дієвий інструмент в роботі шкільних бібліотек» презентувала наявну систему краєзнавчих продуктів і послуг та розкрила можливості їх застосування під час планування і проведення заходів, підготовки уроків, написання рефератів та наукових робіт.

Цікавими були краєзнавчі розробки, про які розповіли фахівці обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. Так, Ольга Крижановська, заступник директора з організації бібліотечного обслусговування, більш детально зупинилась на новому курсі кінопедагогіки «Херсонщина в кадрі», який розроблено спільно зі спеціалістами ХАНО.  Письменниця і головний бібліотекар Юлія Чернієнко зробила огляд циклу авторських відеороликів «Література Херсонщини». А завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Ганна Новицька розповіла про особливості висвітлення пам’ятників і пам’ятних місць Херсонщини  у вебресурсах обласного партнерського проєкту «ПрофіКвест «В долонях степу і Дніпра» та медіа-гри «Херсонські ерудит-мандри» (серія «Ігри патріотів Херсонщини»).

Віртуальну екскурсію містом «Про що мовчить алея Парку Слави» розробила та презентувала Наталя Шальнова, завідувачка бібліотеки Херсонської гімназії №6 Херсонської міської ради.

Цей вебінар став справжньої площадкою для обміну досвідом та напрацюваннями у краєзнавчій роботі з учнівською молоддю!

 

 

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18 19 2021222324
25262728293031