Головна Новини 2020 зустрічаємо, плани на новий рік складаємо

2020 зустрічаємо, плани на новий рік складаємо

20.01.2020 14:59

18 січня в обласній книгозбірні відбулось перше у цьому році засідання літературного клубу «Елінг». Відкрив його керівник Микола Михайлович Каляка, він запропонував елінговцям поринути у спогади – переглянути цікаві світлини з фотоархіву клубу. 
Поет і журналіст Валерій Кулик поділився з присутніми враженнями від зустрічі з Дмитром Павличком – це відбулось під час поїздки нашого земляка до Києва. Дмитру Васильовичу Павличко вже дев’яносто перший рік,  він повен сил і енергії – проводить зустрічі з прихильниками його творчості, готує до видання власні твори, займається перекладами. Класик української і світової літератури з теплом згадував про херсонських поетів, а Валерій Кулик з радістю розповів про здобутки письменництва Херсонщини: вихід із друку нових книжок, проведення цікавих презентацій, прийняття до Національної спілки письменників України нових членів від Херсонської області. Наприкінці зустрічі Дмитро Павличко поділився своєю мрією – у 2020 році побувати на Херсонщині й обов’язково відвідати Олешківську пустелю. 
Валентина Липенко розповіла про долю поетів-шістдесятників, лицарів нескореного покоління – Василя Стуса та Василя Симоненка. Кожному з них випала нелегка доля, але вони до останнього подиху не зрадили своїм життєвим принципам, своїй Батьківщині. 
У форматі «Вільний мікрофон» читали свої нові вірші поети Валерій Кулик, Олег Олексюк, члени клубу Надія Ратушко, Микола Горін. Цікавий факт у своєму виступі підмітив Анатолій Дунаєв, автор пісні «А я народилась в Таврійському краї» – «Вся планета живе під прапором України – блакитне небо і жовто-золотава земля». 
Наприкінці засідання Микола Каляка поділився ідеєю відкрити на базі однієї зі шкіл міста музейну експозицію, присвячену історії і розвитку літературного клубу «Елінг», який вже відсвяткував свій 30-річний ювілей. 

Календар подій

     1 23
4 5678910
1112 13 14 151617
18192021222324
25262728293031